Погрожує довічне: харків'янин "здав" росіянам понад 100 об'єктів для обстрілу

Харків'янин "здав" росіянам понад 100 об'єктів для обстрілу.

Харків'янин "здав" росіянам понад 100 об'єктів для обстрілу. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
25 квiтня 11:17

Довічне ув'язнення загрожує 41-річному харків'янину, який передав ворогові щонайменше сто локацій по всій території України для завдання прицільних російських ударів.

Його звинувачують у державній зраді в умовах військового стану та порушенні законів та звичаїв війни, скоєних за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, 2 ст. 111 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. Обвинувальний акт передано до суду, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, харків'янин постійно контактував зі своїм давнім знайомим - керівником незаконної бригади "Привид" на прізвисько "Шаман", яку контролює РФ. Відомо, що "Шаман" приблизно з кінця 2014-початку 2015 року обіймав посаду так званого "заступника начальника із озброєння народної міліції "ДНР"". Під час захоплення Куп'янська він став заступником голови з питань інфраструктури. Крім того, він періодично брав участь у бойових діях за Росії.

"Обвинувачений, достовірно знаючи про злочинні дії свого друга, свідомо допомагав йому. Харків'янин на власному автомобілі їздив територією не тільки обласного центру, а й усієї України. У період з листопада 2022 по кінець жовтня 2023 року через месенджер Telegram він передав "Шаману" про щонайменше 100 локацій базування української армії, техніки, засобів протиповітряної оборони та об'єктів енергосистеми по всій території держави. Найбільшу увагу обвинувачений приділив енергообʼєктам у Харкові, які систематично піддавалась повітряним ворожим атакам. Після передачі ним інформації про один з таких обʼєктів окупанти здійснили удар безпілотниками, що призвело до повного його знищення", - розповіли в прокуратурі.

Харків'янин Харків'янин

Дані харків'янин надсилав у вигляді голосових текстових повідомлень, зображень карток місцевості із зазначенням координат та графічними позначками, відеозаписів.

Харків'янин Харків'янин

31 жовтня 2023 року правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України за місцем проживання у Харкові. Під час обшуків у затриманого виявлено мобільні телефони та sim-картки різних мобільних операторів із доказами листування з "Шаманом".

Харків'янин Харків'янин

Встановлено, що від нього за вибухову діяльність проти України харків'янин встиг отримати понад 150 тисяч гривень.

Обвинуваченого судитимуть у Комінтернівському районному суді Харкова. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ у Харківській області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах