Один ракетний полк перекинули до Могильовської області

Головне за день:

Один з підрозділів протиповітряної оборони Білорусі було переміщено до кордону з рф.  

Як зауважили в “Беларускі Гаюн”, таке рішення, вочевидь, було ухвалено у зв’язку з атаками безпілотників на військові об’єкти в Росії.

Зазначається, що один із підрозділів 740-го зенітного ракетного полку ВС РБ нині перекинули до Климовицького району Могильовської області.  

Військові підрозділи Білорусі
Військові підрозділи Білорусі

“Військові розмістилися в околицях населеного пункту Федотова Буда в непосредственной близькості від кордону з Росією (Смоленська область). Відстань від населеного пункту до кордону становить близько п’яти кілометрів”, – підкреслює “Гаюн”.

Читайте також: США можуть вперше надіслати Україні ракети ATACMS великої дальності

Мета переміщення білоруських військових до російського прикордоння залишається невідомою. Оскільки на території Климовицького району немає стратегічно важливих промислових об’єктів, які потребували би додаткового захисту протиповітряною обороною. Крім того, промислові підприємства сусідніх районів Могильовської області переважно належать до сфери легкої та харчової промисловості.

Аналітики вказують, що основні підрозділи зенітних ракетних військ ЗС Білорусі розташовані в західній та центральній частинах країни. Крім Бобруйська, де базується 147-й зенітний ракетний полк (протиповітряна оборона), на сході військових підрозділів зенітних ракетних військ немає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦