Першокласна якість: чому дрилі Bosch стали вибором майстрів у всьому світі

Першокласна якість: чому дрилі Bosch стали вибором майстрів по всьому світу.

Першокласна якість: чому дрилі Bosch стали вибором майстрів по всьому світу.

Події
25 квiтня 11:44

Звичайний дриль добре підійде для свердління отворів у м'яких матеріалах, таких як дерево, тинькування, м'які метали чи пластмаси. Проблема виникає, коли потрібно просвердлити отвори у твердих матеріалах, таких як бетон, цегла чи камінь. Така робота вимагає використання потужнішого обладнання — ударного дриля. Дриль Bosch вважається одним із найкращих електроінструментів у цій категорії та призначений для професійної й відповідальної роботи.

Ударний дриль Bosch – що це за інструмент

Інструменти з ударною функцією, зокрема ударні дрилі Bosch, нагадують звичайні електроінструменти без ударного механізму. Додатковою особливістю є ударна функція, тобто удари, що виробляються дрилем під час свердління. В ударних дрилях Bosch зазвичай використовується механічна дія (механічно-зубчаста), з шестернями, що обертаються в протилежних напрямках.

Незамінним аксесуаром під час роботи з ударними дрилями є спеціальні свердла зі спеченого карбіду вольфраму. У порівнянні з традиційними дрилями ці аксесуари відрізняються більшою міцністю та довговічністю.

Ударні дрилі Bosch — це ефективні, точні та універсальні електроінструменти, призначені для найскладніших робіт. Це завжди інструменти широкого спектра застосування, насамперед для свердління отворів у цеглі, бетоні, камінні та інших твердих матеріалах. Тому вони будуть використовуватися при бурінні бетонних фундаментів та підлог під анкери. Ударні дрилі також використовуються сантехніками та електриками (у тому числі для пророблення отворів у стінах під час прокладання труб та кабелів).

Універсальність інструменту підвищується внаслідок додаткових функцій та аксесуарів ударних дрилів. Електроінструмент із функцією ударного молотка дозволяє ефективно сколювати тинькування та вирізати отвори для електричних кабелів. Однак розчини або клеї можна змішувати за допомогою міксера та працювати на низькій швидкості ударним дрилем. Робота на низьких швидкостях дозволяє свердлити м'які матеріали (наприклад, свердлити деревину).

Виробник Bosch розділив свою продукцію на дві лінійки – зелену та синю:

  • Ударні дрилі Bosch DIY (зелена лінія) призначені для домашньої експлуатації та свердління в цеглині або м'якому бетоні.
  • Ударні дрилі Bosch Professional (синя лінія) — призначені для професійної та відповідальної роботи.

Однак, яку б модель ви не вибрали, інструмент завжди буде ефективним, точним, універсальним і довговічним пристроєм.

Першокласна якість: чому дрилі Bosch стали вибором майстрів у всьому світі фото 1Першокласна якість: чому дрилі Bosch стали вибором майстрів у всьому світі фото 1

Особливості та технічні параметри ударного дриля Bosch — який інструмент вибрати?

Окремі ударні дрилі Bosch відрізняються технічними параметрами. Тому слід порівняти ключові характеристики електроінструменту між собою. Найважливішими технічними параметрами є потужність інструменту, максимальний діаметр отвору ударного дриля та тип ручки:

  1. Потужність — ефективність електроінструменту залежить від потужності двигуна. Дрилі Bosch меншої потужності (до 600 Вт) — гарний вибір для свердління отворів діаметром до 15 мм. При вирізанні отворів кільцевими пилками варто вибирати міцніші інструменти. Ударний дриль Bosch має потужність до 1500 Вт.
  2. Максимальний діаметр отвору ударного дриля — відштовхуючись від потужності двигуна, електроінструменти дозволяють просвердлити в бетоні отвори різного діаметра від 13 до 162 мм.
  3. Діапазон регулювання — потужні ударні дрилі Bosch мають два ступені, тому дозволяють встановлювати високу та повільну швидкість. Електроінструменти Bosch також дозволяють регулювати швидкість обертання та частоту ударів.
  4. Антивібраційна ручка — ударні дрилі створюють сильну вібрацію і вимагають більшого зусилля для утримання електроінструменту під час роботи. Саме тому ручка дрилів Bosch не тільки ергономічна, а й покрита спеціальною гумою, що гасить вібрації.

Найбільш потужні ударні дрилі Bosch живляться від мережі та потребують підключення до джерела живлення. Альтернативою є акумуляторні інструменти, які мобільні та зручніші в маневруванні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах