У Дніпрі проводять реабілітацію поранених військовослужбовців

У лікарні Дніпра під пильним наглядом фахівців відновлюються поранені захисники. 

Реабілітаційний центр працює на базі медичного закладу. У ньому спеціалісти допомагають відновлюватися бійцям фізично і психологічно.

Богдан лікується після поранення у боях під Бахмутом. Торік на Великдень чоловік отримав не пасхальний кошик, а ворожу міну, яка травмувала йому руки та ноги. Та у центрі військовий поступово повертається до звичного життя. 

“Єдине, на що можу скаржитися — мене тут не жаліють. Нию на біль, але кажуть: працюй, роби”, – розповідає захисник. 

З такими травмами, як у Богдана — тут працює ціла мультидисциплінарна команда: ерготерапевти, фізичні терапевти, психологи, соціальні працівники. І навіть колишні пацієнти.

Богдан тут всього зо два тижні, а вже навчився самостійно сідати у колісне крісло, одягатися, готувати прості страви. Каже, бігти марафон поки не готовий, зате дорогу до супермаркету вже підкорив. 

А ще одному пацієнту реабілітаційного центру — Андрію — тут допомагають повернутися до спортивного залу та сісти за кермо. Чоловіка теж поранило на околицях Бахмуту. 

“Тут працюю і на руки, і на ноги. Ноги теж. Тому що ноги теж були пошкоджені, там 40 уламків отримав в ногу — їх, слава Богу, видалили”, – поділився пацієнт. 

До цього Андрій відновлювався у Львові. Та напросився до Дніпра. Бо, говорить, таких фахівців у країні дуже мало. Працювати з чоловіком місцеві терапевти почали ще до занять у реабілітаційному центрі. 

Детальніше про роботу команди центру та історії його пацієнтів — у сюжеті Відкритого.

Журналістка: Ніколь Савченко

Оператор: Данило Варава

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , ,