Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна незабаром буде заморожена. Чи отримає Україна руки для відбудови країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна незабаром буде заморожена. Чи отримає Україна руки для відбудови країни

Точаться дискусії довкола того, чи правильно було обмежувати доступ українським чоловікам до отримання консульських послуг. Одні експерти називають рішення цілком правильним, інші думають, що країна втратить кадровий ресурс

25 квітня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Кабмін своєю постановою заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон. Тепер, як відомо, чоловіки у віці від 18 до 60 років зможуть отримати їх тільки в Україні. Як вважає політтехнолог Олексій Голобуцький, це рішення поставило остаточну крапку в дискусії про те, наскільки правомірним було доручення МЗС щодо призупинення доступу для українських чоловіків до надання консульських послуг за кордоном.

Війна незабаром буде заморожена. Чи отримає Україна руки для відбудови країни

Українські чоловіки

"Звісно, це спровокує ще більше обурення, криків про антиконституційність і негуманність буде багато. Але навряд це триватиме довго",
— написав експерт у Фейсбуці.

За його словами, у воєнний час це питання дійсно лежить не в правовій площині, а в площині моралі. Причому, додає експерт, акцент тут треба ставити не на те, чи морально примушувати громадян повертатись, тим більше, якщо вони виїхали за величезні гроші, а чи морально чоловікам під час війни за виживання нації забути про обов'язки і вимагати тільки прав громадянина.

При цьому він додав, що обмеження не будуть стосуватися тих чоловіків пільгових категорій, які і надалі зможуть отримувати всі послуги та документи за місцем свого перебування.

Політолог Максим Ялі також вважає, що урядова постанова про заборону пересилати паспорти нікого із українців за кордоном не змусить повернутися, особливо, якщо вони за виїзд заплатили величезні гроші.

При цьому експерт вважає, що таке рішення уряду може підштовхнути чоловіків взяти громадянство інших держав.

"Україна на сьогодні і так є країною з найгіршою демографічною ситуацією у світі. І відмовлятися добровільно від своїх громадян, хай і т.зв. "ухилянтів" — це постріл собі в ногу навіть у короткостроковій перспективі",
- написав у Фейсбуці Ялі.

Він прогнозує, що скоро війна буде "заморожена" і Україна потребуватиме робочих рук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, чому українським чоловікам заборонили доступ до консульських послуг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини