Головна Новини Світ Китай У Китаї назвали країну, на яку розраховують у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї назвали країну, на яку розраховують у ЄС

Китай очікує, що головування Угорщини в ЄС покращить відносини КНР з Євросоюзом.

25 квітня 2024, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай очікує, що під час головування Угорщини в Європейському Союзу у другій половині року, відносини між КНР та ЄС покращаться. Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі з угорським колегою у Пекіні.

У Китаї назвали країну, на яку розраховують у ЄС

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто та міністр закордонних справ КНР Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто здійснив візит до Пекіну, де зустрівся з китайським коленою Ван Ї. За підсумками переговорів міністр закордонних справ Китаю заявив, про можливість покращити відносини між ЄС та КНР завдяки головуванню Угорщині в Євросоюзі.

"У другій половині цього року Угорщина перейме ротаційне головування в ЄС і ми сподіваємося, що Угорщина сприятиме раціональному та доброзичливому погляду Європейського Союзу на розвиток Китаю, проводитиме більш позитивну та прагматичну політику щодо КНР та посилить стратегічну комунікацію між Китаєм і ЄС", — заявив Ван Ї.

Китайський дипломат зазначив, що "цінує наполегливість Угорщини бути силою миру та фактором стабільності у Європі в умовах неспокійної міжнародної ситуації". Ван Ї також додав, що співпраця з Угорщиною показує, що Китай може бути партнером, а не "противником Європи".

Своєю чергою Петер Сійярто зазначив, що Угорщина підтримує просування миру, стабільності та ролі Китаю у світі. За його словами, Будапешт вважає співпрацю з Китаєм правильним вибором, а ті країни, які говорять, що КНР становить загрозу — втрачають можливості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина погодила присутність китайських правоохоронців на своїх вулицях. Таким чином китайська поліція буде патрулювати угорські вулиці.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай пояснив США свою співпрацю з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини