Головна Новини Світ Росія Британська розвідка: відомство Шойгу потряс найгучніший скандал за 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка: відомство Шойгу потряс найгучніший скандал за 10 років

Повідомлення про розкішний спосіб життя заступника міністра оборони РФ Іванова погано поєднуються із закликом Путіна в лютому у його зверненні до нації створити нову національну еліту

25 квітня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура Іванова. Його розкішний спосіб життя погано поєднується із закликом Путіна створити "еліту" з учасників війни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка: відомство Шойгу потряс найгучніший скандал за 10 років

Сергій Шойгу та Тимур Іванов. Фото: із відкритих джерел

Британські аналітики відзначають, що Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабара у великому розмірі. Деякі правопорушення, передбачені статтею 290, караються позбавленням волі на строк до 15 років. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив, що Володимира Путіна поінформовано про арешт. Іванов заперечує будь-які правопорушення. Поінформовано також міністра оборони Сергія Шойгу. Іванов був віце-прем'єром уряду Московської області у 2012 році, коли Шойгу був губернатором Московської області. Тому цілком імовірно, що він має давні зв'язки з Шойгу, йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, Іванов був призначений заступником міністра оборони у 2016 році та, як повідомляється, відіграв важливу роль у проектах реконструкції Маріуполя. У декларації про доходи за 2018 рік нібито зазначено, що Іванову належало 22 автомобілі.

"Повідомлення про розкішний спосіб життя Іванова погано поєднуються із закликом Путіна в лютому в його зверненні до нації створити нову національну еліту, що складається з героїв "спеціальної військової операції". Справа Іванова — найсерйозніший скандал, який торкнувся Міноборони відтоді, як у листопаді 2012 року року було відправлено у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у російській армії намітилася серйозна проблема: британська розвідка розкрила деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини