У Дніпропетровській області ввели карантин через смертельну хворобу

Запровадили карантинні обмеження у місті на Дніпропетровщині

З 23 квітня у Нікополі офіційно підтверджено спалах сказу у тварини. За даними Нікопольської міської ради, це стало відомо з результатів дослідження патологічного (біологічного) матеріалу, інформує портал "Коментарі".

З метою нерозповсюдження спалаху сказу рішенням Нікопольської міської державної надзвичайної протиепізоотичної комісії було запроваджено карантинні обмеження з 24.04.2024 року по 23.06.2024 (за умов виконання усіх протиепідемічних заходів та відсутності повторних спалахів). Також визначені межі території (спалаху хвороби), а саме: житловий масив "Трубник-2".

В межах вказаної території запроваджені наступні протиепідемічні заходи:

1. Обов’язкова вакцинація всього сприятливого до сказу поголів’я (собаки, коти, інші тварини). Вакцинація проводиться фахівцями Нікопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини безкоштовно, контактний телефон 099 459 39 58 (графік роботи з 8:00-17:00, понеділок-п’ятниця).

2. Встановлюється нагляд за тваринами підозрілих у заражені на сказ, проводиться їх ізоляція та щеплення антирабічною вакциною відповідно до схеми вакцинації.

3. Тварин хворих на сказ або підозрілих у захворюваності на сказ планують умертвити. Заходи виконуються фахівцями Нікопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини спільно з представниками Нікопольського районного управління поліції ГУНП України в Дніпропетровській області.

4. На всій території міста Нікополя забороняється проведення виставок, виводок собак, вивезення за його межі собак, котів і диких тварин.

5. Власникам собак, котів та інших тварин, які знаходяться за межами визначеної на сказ території (спалаху хвороби) рекомендовано провести вакцинацію тварин від сказу, якщо з дати останньої вакцинації вищезазначених тварин на сказ минуло більше 1 року, або які взагалі не щеплені проти сказу рекомендовано провести вакцинацію тварин від сказу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі мати за мільйон продала дворічну дитину

Жінка домовилася продати дитину своїй знайомій. Горе-мати затримала поліція при передачі дитини та отриманні коштів. Жінка пояснила свій жахливий вчинок тим, що не хоче опікуватися сином та їй потрібні гроші, щоб відкрити бізнес. Де зараз дитина та що буде його матері – читайте за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі перейменували вулиці і назвали нові провулки: у місті дерусифікували ще вісім топонімів 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися