Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці висловилися, що робитимуть у разі загострення чи затягування війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці висловилися, що робитимуть у разі загострення чи затягування війни

Серед українців переважає готовність продовжувати боротьбу із російськими загарбниками

25 квітня 2024, 12:54
Поділіться публікацією:

Українці відповіли на запитання щодо своїх планів на випадок загострення чи затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби із російськими загарбниками. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

Українці висловилися, що робитимуть у разі загострення чи затягування війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Після аналізу соціологів 7% опитаних висловили готовність приєднатися до сил оборони у разі мобілізації, 9% готові приєднатися до сил оборони у разі, якщо військові дії наблизяться до місця їхнього проживання, а 35% зосереджені на роботі та наданні посильної невоєнної допомоги. Крім того, 24% намагатимуться просто вижити, а 5% спробують виїхати з країни.

Опитування проведено фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 21 по 27 березня 2024 року серед 2020 респондентів. Опитування проводилося на територіях, які контролює уряд України і на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Зазначимо, що більшість українців вважають, що у укладанні двосторонніх угод про безпеку з різними країнами є сенс, оскільки вони допоможуть протистояти агресії Росії.

За даними опитування Центру Разумкова, 81% респондентів заявили, що такі угоди сприятимуть зміцненню України у протистоянні російській агресії. При цьому однозначно впевнені, що угоди допоможуть Україні – 44%, при цьому 37% опитаних схильні думати, що така і буде.

При цьому, як свідчать результати соціологічного дослідження, лише 9% респондентів вважають, що угоди про безпеку не сприятимуть протидії агресії Росії. За даними Центру Разумкова, майже 3% українців однозначно відкидають це, 6% схиляються до такої позиції.

Дані опитування свідчать, що найбільш оптимістично двосторонні угоди про безпеку оцінюють мешканці західних областей України (89%), а найменше – східних (70%).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини