Одеса планує модернізувати електротранспорт коштом єврокредиту

"За" закупівлю електробусів коштом єврокредиту проголосувало 46 депутатів одеської міської ради

Одеські депутати підтримали рішення про надання гарантій КП "Одесміськелектротранс" при покупці електробусів за кошти, отримані у кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку. Ця ініціатива реалізується в рамках державної програми "Оновлення міського електротранспорту України". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Наступним кроком стане організація тендеру на закупівлю транспортних засобів.

Ми з вами маємо аналогічний досвід із закупівлею тролейбусів за кошти ЄБРР. Вже декілька років вулицями міста їздять нові комфортні тролейбуси, тобто вже сьогодні надаємо одеситам якісну послугу. А місто поступово безболісно погашає кредит, який ми взяли під низький відсоток, - сказав міський голова Геннадій Труханов. 

Труханов також підкреслив необхідність відмови від застарілого та зношеного транспорту на користь сучасного електротранспорту, який не тільки екологічний, але й адаптований для перевезення людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, в Одесі відбулася зустріч з керівниками компаній перевізників. Головна мета обговорень - модернізація міського транспорту для людей з інвалідністю. В результаті зустрічі отримана згода всіх перевізників, що кожен автобус для людей з інвалідністю, буде обладнаний GPS трекером, який дасть можливість зрозуміти точний час прибуття транспорту до зупинки.

Зазначила, міська рада Одеси призначила КП "Одесміськелектротранс" відповідальним за проведення проєктування та капітального ремонту трамвайної колії на узвозі Маринеска. У зв'язку зі зсувами від навантажень, багатосекційні трамваї не курсуватимуть узвозом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися