Головна Новини Світ Польща У Польщі відреагували на інформацію про нібито плани анексувати частину України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відреагували на інформацію про нібито плани анексувати частину України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України

25 квітня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що російські пропагандисти намагаються спровокувати конфлікт між поляками та українцями, зокрема, поширюючи інформацію про нібито плани Польщі анексувати частину українських територій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "RMF FM".

У Польщі відреагували на інформацію про нібито плани анексувати частину України

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Міністр наголосив, що збереження всебічної підтримки Європейським Союзом незалежності України, включаючи її зусилля щодо членства в ЄС, буде пріоритетом європейської політики уряду.

"Росія бреше про нібито плани Польщі анексувати частину України. Донбас – це Україна; Крим – це Україна. Львів, Волинь, колишня Східна Галичина – це теж Україна. Тому повторюю, щоб і у Кремлі почули: Львів – це Україна", – сказав глава МЗС, використовуючи українську, а не польську вимову назви Львова.

Топ-дипломат Польщі наголосив, що російські лідери та пропагандисти хочуть ввести поляків у конфлікт з українцями.

Радослав Сікорський зазначив, що для підвищення ефективності своїх дій Польща приєдналася до декларації країн G7 щодо взаємних довгострокових зобов'язань перед Україною. Він наголосив, що як сусідня країна, військовий, гуманітарний та енергетичний хаб, вона хоче разом формувати ці зобов'язання, а не спостерігати з боку, поки це роблять інші.

За словами міністра, польські компанії мають відігравати важливу роль у відновленні української економіки та інфраструктури. Він наголосив, що для підтримки їхніх зусиль створено посаду Уповноваженого з питань відновлення України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Польщі зробили заяву, що насторожує: чи повертатимуть українських чоловіків на Батьківщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини