ATACMS в Україні: ЗМІ дізналися, скільки було поставлено

Джерела стверджують, що президент США Джо Байден таємно ухвалив рішення відправити в Україну ракети з великим радіусом дії ще в середині лютого.
ATACMS в Україні: ЗМІ дізналися, скільки було поставлено
Іллюстративне фото / Getty images

Згідно з повідомленням журналістів, Україна отримала від США понад 100 тактичних балістичних ракет ATACMS із збільшеним радіусом дії. Рішення про відправку цих ракет було ухвалено президентом Байденом ще в середині лютого. Адміністрація США тримала це відправлення в таємниці, щоб росіяни не знали. Про це пише The New York Times.

Читайте також: Втрата Авдіївки: Білий дім визнав, що затримка допомоги США дала Росії перевагу

Ці ракети були частиною вантажу зброї вартістю 300 млн. доларів, відправленого в Україну в березні, що стало першим новим пакетом допомоги для країни після закінчення фінансування наприкінці грудня.

Додаткові ракети більшої дальності були включені на допомогу Україні у розмірі 60,8 млрд. доларів, затвердженої президентом Байденом у середу.

Напередодні Державний департамент США підтвердив таємну передачу Україні партії ракет ATACMS у квітні, але не уточнив точної кількості. Використання цих ракет дозволить Україні досягти всіх своїх окупованих територій і навіть далі.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK