TikTok може бути заборонено для 170 мільйонів громадян США протягом дев’яти місяців

Головне за день:

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав суперечливий закон, згідно з яким TikTok може бути заборонено для 170 мільйонів громадян США протягом дев’яти місяців, якщо китайська материнська компанія ByteDance не знайде нового власника. 

Материнська компанія TikTok ByteDance буде змушена відмовитися від свого додатка для обміну відео. 

Законопроєкт передбачає, що влада заблокує TikTok у США, якщо його власник, китайська технічна фірма ByteDance, не зможе відмовитися від популярного додатка для короткого відео протягом наступних дев’яти місяців або року.

Також читайте: Байден підписав закон щодо військової допомоги України: що увійде в пакет

«Протягом багатьох років ми дозволяли Комуністичній партії Китаю контролювати один із найпопулярніших додатків в Америці, який був небезпечно недалекоглядним», — сказав сенатор Марко Рубіо, головний республіканець у Комітеті з розвідки. 

Він пояснив, що новий закон вимагатиме від китайського власника продати додаток.  

У TikTok кажуть, що ніколи не зберігають інформацію про користувачів із США на серверах у Китаї.

Минулого тижня Apple повідомила, що Пекін наказав їй видалити WhatsApp і Threads від Meta зі свого App Store в Китаї через проблеми національної безпеки Китаю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦