Одеса очолює рейтинг електронних державних торгів: скільки заробило місто

Одеса заробила з комунального майна 80 мільйонів гривень

Під час засідання Одеської міської ради мер міста, Геннадій Труханов, оголосив, що Одеса стала однією з провідних у державній системі електронних торгів. Минулого року за допомогою платформи Prozorro.Sale місто заробило приблизно 80 мільйонів гривень від оренди та продажу комунального майна. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Депутати затвердили список комунальних об'єктів, які будуть продані на аукціоні, початкова вартість яких складає 15 мільйонів гривень.

Мер Одеси зазначив, що цього року вже був випадок, коли завдяки торгам було зароблено вдвічі більше, ніж від початкової вартості об'єкта.

Тож і від цих продажів очікуємо отримати вдвічі більше, – сказав Геннадій Труханов.

Орендна плата за землю, оренда та продаж комунального майна є основними джерелами доходів для міського бюджету.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура забезпечила повернення державі будівлі літнього кінотеатру, який розташований на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Парк санаторію імені Чкалова". Приміщення загальною площею понад 241 кв. метр незаконно вибуло із власності держави.

“Коментарі” писали, що прокуратура Одеської області змогла відновити в державній власності Одеський будинок артистів цирку в історичному серці міста. Це стало можливим завдяки рішенню Приморського районного суду міста Одеси, який підтвердив факт незаконного виведення будівлі з державної власності. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися