Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи отримають чоловіки за кордоном повістки. В Міноборони дали пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримають чоловіки за кордоном повістки. В Міноборони дали пояснення

Співробітники ТЦК не будуть вручати повістки чоловікам, які знаходяться за кордоном, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Міноборони Дмитро Лазуткін. За його словами, цей процес налагодити нереально

25 квітня 2024, 13:47
Поділіться публікацією:

Нереально організувати видачу повісток чоловікам, які знаходяться за кордоном, заявив речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Саме тому, за його словами, працівники ТЦК не працюватимуть за межами України.

Чи отримають чоловіки за кордоном повістки. В Міноборони дали пояснення

Повістка

За його словами, Міноборони не мають повноважень, щоб коментувати рішення міністерства закордонних справ, втім все ж можна відзначити, що вручення повісток чоловікам, які перебувають за межами України, виглядає нереальним.

При цьому Лазуткін підкреслив, що після того, як закон про мобілізацію набуде чинності, а станеться це 18 травня, чоловіки призовного віку, які знаходяться як в Україні, так і за кордоном повинні протягом двох місяців оновити свої військово-облікові дані. За його словами, зробити це можна буде також і через електронний кабінет військовозобов’язаного.

При цьому речник Міноборони підкреслив, що тим чоловікам, які знаходяться за кордоном, не потрібно спеціально повертатися в Україну, щоб оновити свої військово-облікові дані. За його словам, чоловіки зможуть оновити свої дані в консульствах або через електронний кабінет.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з 23 квітня МЗС обмежило доступ українським чоловіка, які знаходяться за кордоном, доступ до отримання консульських послуг. Чинну владу уже звинуватили в тому, що таким чином вона хоче змусити чоловіків повернутися в Україну і змусити їх йти служити на фронт. При цьому є думка, що навіть "хитрощі" від МЗС не змусять чоловіків повертатися, особливо, якщо вони заплатили за виїзд кругленьку суму. Експерти вважають, що дуже ймовірно, чоловіки будуть задумуватися над тим, щоб прийняти громадянство інших країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 квітня 2024, 13:18

Даремно відмовляються. Державним коштом у відрядження у європейські країни. Корумповані чиновники ще ніколи не відмовлялись від такої можливості скористатись такими зручностями. Закриті тоталітарні диктатури типу бандерівського і сталінського СРСР вважають такі відрядження нагородою.


Новини