У Запорізькій ОВА назвали дату початку відновлення ДніпроГЕС

Стало відомо дату початку відновлення ДніпроГЕС.

Стало відомо дату початку відновлення ДніпроГЕС. Фото: з соцмереж

Події
25 квiтня 14:05

Після масованого ракетного удару окупантів 22 березня кілька ракет вразили Дніпровську гідроелектростанцію. Ворогу вдалося повністю вивести з ладу ГЕС. Стало відомо, коли розпочнеться відновлення Дніпровської ГЕС. Зараз на станції триває розбір завалів.

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в етері національного телемарафону новин повідомив, що на об'єкті продовжуються роботи з розбирання завалів. Проте вже є плани відновлення ДніпроГЕС. Наразі ведеться робота з відновлення логістики та енергетичної складової.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Роботи з відновлення самої станції мають розпочатися вже у травні. Чи вдасться відновити цей енергооб'єкт до початку опалювального сезону, голові Запорізької обласної військової адміністрації важко сказати.

- Сьогодні ще зарано говорити про строки, але всі зацікавлені в тому, щоб максимально інтенсифікувати та пришвидшити виконання цих робіт, - повідомив Іван Федоров.

Підрахунок шкоди, яку російські терористи завдали Дніпровській гідроелектростанції, продовжується. На 26 березня її оцінювали у 140 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 22 березня, коли росіяни зруйнували ДніпроГЕС, сталася найбільш масштабна ракетно-дронова атака на українську енергосистему. Таку оцінку дали у Міністерстві енергетики.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах