“Незламна Одеса”: депутати затвердили програму відновлення міста після обстрілів

44 депутати міськради підтримали впровадження програми “Незламна Одеса”

Депутати Одеської міськради затвердили нову Міську цільову програму "Незламна Одеса" на період з 2024 по 2026 рік. Ця програма охоплює всі сфери, пов'язані зі зміцненням міста після наслідків ворожих атак, включаючи відновлення житлового фонду та надання допомоги мешканцям пошкоджених будинків. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Всі фінансові ресурси для виконання заходів з відновлення міста після ворожих обстрілів будуть спрямовані виключно в межах цієї програми. Заходи, які вже здійснюються в рамках інших програм, будуть перерозподілені разом із фінансуванням в рамках програми "Незламна Одеса".

Це дозволить більш оперативно та злагоджено реагувати на надзвичайні ситуації, пов'язані зі збройною агресією російської федерації. А також вести відповідний облік та звітність. Крім того, це також може стати у пригоді при отриманні репарацій, – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, у зв'язку з ворожими атаками в Одесі запроваджено програму адресної допомоги для громадян, які втратили своє житло. Міська влада намагається забезпечити тимчасове проживання для таких людей. Тож одеситам надаватимуть кошти на оренду квартир. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 23 квітня російські військові використали декілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" для обстрілу південних регіонів України. Основною метою атак була промислова і транспортна інфраструктура регіону. Загалом сили ППО збили 11 ударних дронів: 7 з них було на Одещині, 4 – на Миколаївщині. За попередніми даними, постраждали 9 осіб, з них 4 дитини.

Нагадаємо, в ніч на 22 квітня окупанти з тимчасово окупованого Криму запустили по Одеській області  БпЛА типу "Shahed-131/136". Куди влучили окупанти – дивіться в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися