Чи можна жінкам ходити до церкви у штанах - відповідь ПЦУ

В ПЦУ підкреслили, що міф про заборону жінок у штанах виник від неправильного тлумачення Писання.
Чи можна жінкам ходити до церкви у штанах - відповідь ПЦУ
Іллюстративне фото / Getty images

У Православній Церкві України заявили, що жінки можуть вільно заходити до храму у штанах, оскільки не існує жодних заборон на це. Представники церковної ієрархії зазначили, що для священнослужителів важливо не те, в якому одязі людина приходить до храму, а з якими духовними потребами і бажаннями.

Про це пише ПЦУ.

ПЦУ підкреслила, що міф про заборону жінок у штанах виник від неправильного тлумачення Писання. Посилання на Втор. 22: 5, яке часто використовується у цьому контексті, має стосуватися не одягу взагалі, а заборони чоловікові вдягати жіночий одяг, і навпаки.

Читайте також: "Шукайте мир": Папа Римський висловився про війну в Україні

Церковні представники підкреслили, що важливою є не зовнішня форма одягу, а мета, з якою він вживається. Вони наголосили, що як чоловічий, так і жіночий одяг не мають бути спонуканням до гріховних спокус, і що для Бога важливі не зовнішність, а духовність людини.

Двері нашої Церкви завжди відкриті для всіх – і чоловіків, і жінок. І чи будуть то жінки з покритою чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, в будь-який день календаря – наші храми завжди відкриті для вас, аби стати місцем молитви та єднання з Господом - говориться у повідомленні

Раніше повідомлялося про те, що суд узаконив перехід з УПЦ МП до ПЦУ, оскільки представники УПЦ МП довгий час вихваляли російську агресію та розпалювали міжрелігійну ворожнечу на території України..



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK