Головна Новини Світ Росія Російський олігарх тікає зі своїм бізнесом в Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський олігарх тікає зі своїм бізнесом в Китай

Через санкції проти Росії введенні через війну в Україні, російський олігарх Володимир Потанін за згодою Путіна переносить свій бізнес в Китай.

25 квітня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з найбагатших російських олігархів, якого називають "королем нікелю" — Володимир Потанін, планує перенести частину виробництва свого концерну "Норнікель" до Китаю. Як зазначив Потанін санкції проти Росії впливають на розвиток підприємства та негативно позначаються на прибутках компанії.

Російський олігарх тікає зі своїм бізнесом в Китай

Російський олігарх Володимир Потанін. Фото з відкритих джерел

Російський олігарх Володимир Потанін генеральний директор підприємства "Норильський нікель", яке є найбільшим у світі виробником паладію та основним виробником рафінованого нікелю, в інтерв’ю агенції "Інтерфакс" розповів про падіння доходів. За словами Потаніна компанія втратила щонайменше 15% "через низку труднощів", які стосуються проблем з експортом, блокуванням міжнародних переказів та іншими санкціями проти РФ через вторгнення в Україну. 

Крім того, "Норнікелю" заблокували доступ до західних технологій, що заважає модернізації та оновленню підприємства згідно з екологічними стандартами. Як наслідок, російський олігарх заявив, що перенесе частину бізнесу в Китай.

"Ми переносимо центр розв'язання екологічних проблем до Китаю, де є більш технологічні сценарії", — сказав Потанін.

За його словами, спільне російсько-китайське підприємство допоможе обійти санкції, адже продукт буде продаватись, як китайський. Крім того, "король нікелю" запевнив, що близько половини металів з російського підприємства сьогодні вже йде на експорт в Китай.

"Ми, звичайно, залежні від китайської системи, але краще бути всередині цієї системи, а не зовні і бачити, як нас, так би мовити, витісняють", — говорить Потанін.

Володимир Потанін додав, що ідею перенести бізнес в Китай вже схвалив Володимир Путін, тому підтримка керівництва РФ дозволить уникнути "свавілля" китайських чиновників.

Після запуску спільного підприємства в Китаї виробництво на "Норнікелю" у РФ буде обмежено. Завод планують повністю зупинити до 2027 року, що призведе до втрати роботи 2 тис. співробітників компанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського олігарха та власника "Крокус Сіті Холу", який виконує завдання Путіна.

Також "Коментарі" писали про російського посла в США, який скаржиться на санкції проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини