Головна Новини Суспільство події Нові виплати для постраждалих від Чорнобильської катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові виплати для постраждалих від Чорнобильської катастрофи

Уряд України збільшує підтримку пенсіонерам з зони ЧАЕС

25 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Україна продовжує підтримувати тих, хто найбільше постраждав від Чорнобильської катастрофи. На початку 2024 року більше ніж 1,5 мільйона громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, почали отримувати від уряду додаткові соціальні виплати. Згідно з даними, оприлюдненими Дарією Марчак, першим заступником міністра соціальної політики, загальна сума таких виплат зросла вражаючим чином, сягнувши 1,3 мільярда гривень щомісяця.

Нові виплати для постраждалих від Чорнобильської катастрофи

Уряд України збільшує підтримку пенсіонерам з зони ЧАЕС

Ці дані були представлені під час круглого столу у Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів і свідчать про зростання виплат майже у 25 разів за останні два роки. Таке зростання відбулося завдяки численним судовим рішенням, що дозволили 135 тисячам пенсіонерів, які проживають в радіаційно забруднених зонах, отримати підвищені виплати.

Тим не менш, не всі відчувають позитивні наслідки цих змін. Марчак також зазначила існування серйозного дисбалансу у розмірах призначених пенсій між ліквідаторами аварії, які не проживають в зоні забруднення, і тими, хто мешкає на таких територіях. Зокрема, пенсіонери без інвалідності отримують пенсії вдвічі менші, ніж ті, хто має інвалідність, що викликає занепокоєння щодо справедливості системи.

"Ліквідатори без встановленої інвалідності отримують пенсію за віком в 2,5 раза менше порівняно із ліквідаторами з інвалідністю і в 2 рази менше, ніж особи, які отримують надбавку за проживання в зоні радіаційного забруднення. Це – свідчення несправедливості системи, яку потрібно виправляти. Ми готові пропонувати зміни", — додала Марчак.

Марчак підкреслила готовність уряду пропонувати зміни для вирішення цих проблем. Вона вважає, що настав час переглянути схему виплат так, щоб забезпечити більшу справедливість та підтримку для всіх постраждалих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини