RU
 

На Херсонщині затримали одразу дев'ятьох членів "виборчкому" РФ

Текст: ,  25 квітня 2024, 15:17
0
1355
На Херсонщині затримали одразу дев ятьох членів  виборчкому  РФ
Фото: СБУ
На Херсонщині СБУ затримала дев'ятьох колаборантів

Усі вони входили до складу так званої "виборчої комісії № 826", яку рашисти створили під час окупації Бериславського району.

СБУ затримала весь склад однієї з так званих "виборчих комісій", яка діяла під час окупації Херсонщини. Йдеться про дев’ятьох колаборантів, повідомляє пресслужба СБУ.

"Усі вони входили до складу так званої "виборчої комісії № 826", яку рашисти створили у захопленому на той час Бериславському районі. Також встановлено особу очільниці псевдоустанови, яка наразі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині території України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час перебування на "посаді" "керівниця" організувала проведення незаконного референдуму щодо "приєднання" регіону до складу Росії.

"Щоб виконати вказівку Москви, колаборантка залучила дев’ятьох місцевих жителів, з яких потім сформувала повний склад "виборчкому". За її вказівкою підлеглі масово агітували своїх односельчан підтримати фейковий плебісцит і "проголосувати" на користь кремля. Безпосередньо в день незаконного "референдуму" фігуранти робили дворові обходи приватних осель з "виборчими урнами" та фейковими бюлетенями", - йдеться далі в повідомленні.

Коли Херсонщину почали визволяти від ворога, "голова виборчкому" втекла разом з окупантами на лівобережжя Херсонщини, а її підлеглі залишилися на правому березі і «залягли на дно», сподіваючись уникнути правосуддя.

Усім дев'ятьом затриманим повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, участі в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Колишній "голові виборчкому" заочно повідомлено про підозру за цією ж статтею Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що суд виніс вирок депутату-комуністу, що навів ракетний удар по Запоріжжю. Зловмисника ще у 2001 році засудили до шести років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

Затримано ексдепутата та його спільницю, які наводили ракети РФ на Херсон

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Окупанти захопили Котлярівку
РФ скинула вибухівку на навчальний заклад на Херсонщині
У Харкові вибухи. БПЛА у кількох областях
Окупанти захопили Архангельське - DeepState
Зеленський заслухав доповідь Сирського і Буданова
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: СБУреферендумХерсонская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі