У Чернігові блогер навчав, як відбиватися від ТЦК

Блогера спіймали і тепер йому загрожує вісім років ув'язнення.
У Чернігові блогер навчав, як відбиватися від ТЦК
У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець" / Суспільне

У Чернігові поліція затримала місцевого блогера з нікнеймом "Звичайний хлопець". На своєму каналі на YouTube він навчав, як протистояти працівникам ТЦК за допомогою молотка, наостреної монети, піску, бензину, арматури та інших способів.

Як пише Суспільнез посиланням на інформовані джерела в поліції, затриманому інкримінують статтю 114-1 УКУ (Ускладнення законної діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Чоловіка звуть Григорій. Він створив канал на YouTube та мав вісім тисяч підписників. За вісім років існування каналу затриманий опублікував 872 відео.

Блогера затримали за висловлювання в відео від 21 липня 2023 року. Там він "вчить", як протистояти ТЦК за допомогою "підручних засобів" - молотка, каміння, піску, бензину, арматури, перцю, солі та лимонної кислоти, називаючи це "навчальним посібником". Відео набрало 27 тисяч переглядів.

Схожий контент з'являвся і після цього. 25 серпня минулого року блогер опублікував відео з "детальною інструкцією", як захищатися від працівників ТЦК наостреною монетою. Таку саму монету Григорій носить з собою на ключах. Відео набрало 10 тисяч переглядів.

Чоловіка затримали за статтею 615 КПК (Особливий режим кримінального провадження в умовах воєнного стану). Заходи застосовуватимуть 26 квітня. Максимальне покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі до восьми років.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK