Головна Новини Суспільство Скандали Відео українського блогера призвело до кримінальної справи: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Відео українського блогера призвело до кримінальної справи: що сталося

Блогер навчав опору правоохоронцям

25 квітня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

У Чернігові правоохоронці затримали місцевого блогера, відомого в інтернеті під псевдонімом "Звичайний хлопець". Григорій, автор YouTube-каналу з кількістю передплатників близько восьми тисяч, став фігурантом кримінальної справи.

Відео українського блогера призвело до кримінальної справи: що сталося

Скандальне затримання у Чернігові: блогер навчав опору правоохоронцям. Фото Суспільне Чернігів

За даними джерел у поліції, в рамках звинувачення проти блогера висунуто серйозні звинувачення у поширенні відеоматеріалів, у яких він деталізовано описує методи фізичного опору працівникам ТЦК. Методи, запропоновані блогером, включають використання таких предметів, як молоток, заточена монета, каміння, пісок, бензин, арматура, перець, сіль та лимонна кислота.

Один із відеороликів, опублікований 21 липня 2023 року і який набрав понад 27 тисяч переглядів, є посібником, у якому Григорій демонструє, як застосовувати ці "підручні засоби" для опору. Інший ролик, який вийшов 25 серпня минулого року і переглянутий понад 10 тисяч разів, містить інструкції щодо використання заточеної монети як зброю самооборони.

Затримання блогера відбулося відповідно до особливого режиму кримінального провадження, встановленого в умовах військового стану, за статтею 615 КПК. Суд на вибір запобіжного заходу призначено на 26 квітня. У разі визнання його винним Григорію може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко надав ексклюзивне інтерв'ю для видання "Telegraf" і розповів, що кількість легковажних блогерів в Україні, які необачно використовують свій вплив у мережі, значно зменшилася. Останнім часом влада України активно працює над ідентифікацією та притягненням до відповідальності тих, хто поширює потенційно шкідливий контент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван Сірко

25 квітня 2024, 14:54

українська влада фашисти так як і кацапська різниці немає!!! буду бити на повал тцк, мвс і всих хто мене зачепить!!!


Новини