Перевибори Путіна нелегітимні - Європарламент

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засуджує перебіг "перевиборів" Володимира Путіна і закликає не вважати їх законними
Перевибори Путіна нелегітимні - Європарламент
У Європі засудили "перевибори" Володимира Путіна / Getty images

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив перебіг "перевиборів" Володимира Путіна і закликав не вважати їх законними. Цю інформацію передає "Європейська правда", посилаючись на прес-службу Європарламенту.

Читайте також: 5 млн на літаки Путіна. Як Франція допомагає РФ

У цій резолюції, яка була підтримана більшістю голосів (493 голоси) у четвер, 25 квітня, вибори були названі "фарсом". Рапламентарі закликали країни-члени ЄС та світову спільноту не визнавати результатів.

Вони зазначають, що вибори відбулися на окупованих територіях України, а в самій Росії вони були не чесними та не вільними. Метою цих "перевиборів" було легітимізувати владу Путіна, внутрішні репресії та війну проти України.

Європарламентарі також висловили співчуття з приводу привітання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Путіна з "перемогою".

Читайте також: Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно

Вони закликали країни ЄС обмежити відносини з Росією лише питаннями, що стосуються регіональної безпеки, гуманітарними питаннями та захистом прав людини. Офіційна заява Євросоюзу також критикує вибори за численні обмеження, відсутність справжньої опозиції та їхнє проведення на окупованих територіях України.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK