Стало відомо, що США таємно передали Україні партію ракетних систем ATACMS великої дальності, які вже були використані для ударів по російських військових об’єктах у Криму та на південному сході країни.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на слова високопоставленого американського чиновника.

Зазначається, що США тримали цю зброю в таємниці, щоб уникнути витоку інформації до росіян.  Україна вже застосувала ATACMS для удару по аеродрому в Джанкої, Крим, та по російських військах у Бердянську.

Нові ракети мають дальність дії близько 460 км, що дозволяє вражати цілі вглиб окупованої території, включаючи Крим. ATACMS надають Україні можливість завдавати ударів по російських складах боєприпасів та командних пунктах, що може значно вплинути на хід війни.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нові ракети ATACMS є частиною пакета допомоги Україні на суму 60,8 мільярда доларів, підписаного президентом Байденом 24 квітня.

Популярне: