“Заякорись в Одесі”: скільки доступно вакансій на ринку праці для ВПО

В Одесі переселенцям надають допомогу у працевлаштуванні

Від 3 червня 2022 року в Одесі діє Одеський муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Під гаслом "Одеський ринок праці – “Заякорись в Одесі" центр активно працює над інтеграцією переселенців. В Одеській міській раді повідомили скільки нараі є вакансій. 

Основні функції центру включають:

  • Надання консультацій щодо доступних вакансій у комунальній сфері та на підприємствах різних секторів міста.

  • Допомога у складанні професійних резюме.

  • Постійне оновлення бази вакансій підприємств комунальної власності Одеси та інших господарських суб’єктів.

З моменту відкриття до центру звернулися 3883 особи. Більш ніж половина з них, 1559 осіб, знайшли роботу. 785 осіб було працевлаштовано на комунальні підприємства Одеси, а 774 – на підприємствах приватного сектору. Наразі у вакансійному банку центру зареєстровано понад 900 вакансій.

Більшість працевлаштованих прибули з Донецької, Луганської, Миколаївської та Херсонської областей.

Інформаційно-консультаційні послуги про потребу в робочій силі надаються в робочий час у фронт-офісах Центрів інтегрованих соціальних послуг за адресами: вул. Косовська, 2Д  і вул. Академіка Корольова, 9. Відповідні консультації також можна отримати за тел.: (048) 753 14 07, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, мерія відповідно до останньої постанови Кабінету Міністрів України, оголосила перелік місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в межах міста. Згідно з офіційним повідомленням від міської влади, українці, які потрапили до категорії ВПО, тепер мають можливість користуватися житловими приміщеннями у трьох конкретно визначених місцях

“Коментарі” писали, що в Одесі розпочалося будівництво першого з двох запланованих модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Кожне містечко розраховане на 25-30 будинків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися