У Києві висадять спеціальні рослини та траву, яку не потрібно буде косити

У кожному районі столиці вже визначили земельні ділянки

У цьому році Київ продовжить впроваджувати європейські стандарти захисту біорізноманіття. Для цього у кожному районі столиці вже визначили земельні ділянки, де будуть створені декоративні луки і застосовано практику відмови від косіння.

Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександр Возний.

Зазначається, що натуральний ріст трав передбачений на 39 локаціях, а ще на 17-ти планується використання сумішей трав декоративних луків.

Ми отримали багато позитивних відгуків від киян, започаткувавши експеримент з відмовою від косіння та з висаджуванням луків на обраних ділянках. Ця практика чудово прижилася і не лише створює привабливі та естетичні ландшафти, але й сприяє збереженню біорізноманіття. Такі підходи в озелененні мають безпосередній вплив на екологічну стійкість міста, — йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора "Київзеленбуд" Юрія Бахмата, стратегію природного зростання трави передбачено в основному для міських парків, тоді як декоративні луки будуть встановлені на транспортних вузлах, роздільних смугах та вздовж автомобільних доріг. У КМДА зауважили, що декоративні луки та обмеження косіння на визначених ділянках є поширеною практикою в багатьох європейських столицях, зокрема Лондоні, Відні, Берліні тощо. Важливою перевагою цих підходів є забезпечення харчуванням (пилком та нектаром) комах-запилювачів, що сприяє розвитку біорізноманіття. Основними видами догляду за декоративними луками є полив та прополювання.

В цей час у Києві активно проводиться весняне озеленення. З початку року комунальні підприємства, відповідальні за догляд за зеленими насадженнями у столиці, висадили приблизно 1000 дерев, понад 9000 кущів та 11 000 квітів.

Нагадаємо, на Київщині засуджено трьох мешканців за незаконну порубку дерев на понад 1,2 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

27 квітня 2024, 13:26

ясно війни у нас немає, могилізація українців владо-бандую зеленсько та єрмака в повному обсязі. Дурдом одним словом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися