close-btn

Скільки заробила мережа магазинів EVA за 2023 рік: названо суму

До кінця цього року мережа EVA планує вийти на довоєнну кількість магазинів, що працюють

EVA

Фото: unsplash.com

За перший квартал 2024 року EVA відкрила 16 нових торгових точок. До кінця року планується запустити ще 60 нових магазинів, збільшивши їх кількість до довоєнного рівня

Про результати роботи компанії та плани на майбутнє розповіла виконавча директорка ТОВ «РУШ» (EVA та EVA.UA) Ольга Шевченко.

Серед головних досягнень 2023 року — відкриття першого магазину EVA BEAUTY в ТРЦ Respublika Park. Другий магазин такого формату планується відкрити у першій половині цього року.

Читайте також: Е-commerce тренди, ШІ та покращення клієнтського досвіду — інтерв’ю з керівницею операційного напряму EVA.UA Наталею Назарчук

Що стосується заробітку, то виторг компанії за минулий рік становив 21 млрд грн (проти 15,7 млрд грн у 2022 році). З них 2,4 млрд грн склали продажі EVA.UA.

Також у 2023 році EVA сплатила до бюджетів усіх рівнів 2,02 млрд гривень податків і зборів. Компанія продовжує реалізувати й проєкти корпоративної соціальної відповідальності. Загальна сума коштів, спрямованих на благодійні та соціальні ініціативи з початку повномасштабного вторгнення, складає близько 77 млн грн.

Нагадаємо, протягом 2024 року мережа магазинів EVA планує відкрити понад пів сотні нових магазинів. Сума інвестицій в цей напрямок складе 200 млн грн.

Також того року EVA представила на ринок 6 нових власних торгових марок (ВТМ), збільшивши портфель до 58 брендів. Це понад 5000 SKU майже в усіх категоріях, представлених в асортименті мережі. Загалом за рік було продано близько 110 млн одиниць товарів private label. Частка ВТМ у загальних продажах компанії становить 33,9% в натуральному вимірі, 22,8% – в грошовому.

Крім того, заплановано вкласти до 1,3 млрд гривень у розвиток логістичної інфраструктури компанії, зокрема у розширення та оновлення своїх складських приміщень.

Раніше ми писали, що у EVA з’явиться власна фінтех-компанія. Антимонопольний комітет України надав дозвіл кіпрській компанії Mitali Holdings Ltd. і громадянці України Аліні Кіптик на створення ТОВ «Евапей».

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Ощадбанк розповів про перебіг програми «Моя безбар’єрність»

Visa та YASNO оновили умови сплати комунальних рахунків

Укрпошта отримала міжнародну нагороду – чим відзначилася

google news