У Дніпрі та області об’єднали університети: причина

Уряд ухвалив рішення щодо об’єднання декількох вишів

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомив про приєднання пари двох вишів на Дніпропетровщині. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, інформує портал "Коментарі".

Лісовий повідомив, що через російське вторгнення у 2014 році Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського був релокований до Кривого Рогу, де працював останні 10 років. Тепер заклад приєднають до Криворізького національного університету, а після деокупації Донецька він зможе знову відновити роботу в рідному місті.

Також уряд ухвалив рішення про приєднання Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту до Українського державного університету науки і технологій у Дніпрі.

"Мета цих об’єднань — посилити кадровий потенціал, збагатити освітні програми, поліпшити матеріально-технічну базу для студентів. А ще — створити ширші можливості для міжнародної співпраці та залучення інвестицій, зокрема від Світового банку.

Важливо, що як і в попередніх кейсах об’єднань, студенти продовжать здобувати освіту на обраних спеціальностях та за тими ж самими умовами. Бюджетні місця зберігаються, вартість навчання за контрактом також.

Модернізація мережі ЗВО є частиною комплексної трансформації системи вищої освіти. І кінцева мета тут — підвищення якості освіти", – наголосив Оксен Лісовий.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі мати за мільйон продала дворічну дитину

Жінка домовилася продати дитину своїй знайомій. Горе-мати затримала поліція при передачі дитини та отриманні коштів. Жінка пояснила свій жахливий вчинок тим, що не хоче опікуватися сином та їй потрібні гроші, щоб відкрити бізнес. Де зараз дитина та що буде його матері – читайте за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі перейменували вулиці і назвали нові провулки: у місті дерусифікували ще вісім топонімів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися