РФ зробила стратегічну помилку, напавши на Україну замість країн Балтії — думка

Прапор Росії. Фото: pixabay.com

Росія припустилася серйозної стратегічної помилки у 2014 році, напавши на Україну замість країн Балтії. За останні 10 років країни-члени НАТО мали достатньо часу для усвідомлення загрози та активної підготовки до потенційної війни. Про це сьогодні, 25 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив віцепрезидент аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Думаю, що Росія зробила велику помилку. Це буде звучати цинічно… Помилка полягає в тому, що вона напала у 2014 році на Україну, а не на якусь державу Балтії. Там була б зовсім інша історія. І, можливо, був би навіть досить серйозний успіх. Проте Путін вирішив “прирощувати” землі, що ближче, і ті, що болять”, — сказав він.

Водночас, на його думку, прогнози про можливий напад Росії на країни Балтії за п’ять, десять або 20 років занадто оптимістичні в умовах повномасштабної війни проти України.

“Естонські друзі говорили, що над ними “парасолька НАТО”? Однак коли востаннє застосовувалася 5-та стаття? Путін хоче перевірити, чи може ця стаття бути використана. Але він втратив момент. Вікно можливостей, щоб безкарно це зробити — втрачено. Тому що ми бачимо, як готується НАТО і безпосередньо країни Балтії до того, що може бути війна з Росією”, — наголосив Олег Лісний.

Читайте також: Країни Балтії готуються до потенційного протистояння російській агресії — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір