Депутати Європарламенту закликали не визнавати “вибори” у РФ легітимними та пропонують менше спілкуватися з Путіним — деталі

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням порушень під час так званих президентських “виборів” у Росії та закликав обмежити контакти з Володимиром Путіним. За відповідну резолюцію проголосували 493 депутати, 11 було проти та ще 18 утрималися, повідомляє кореспондент FREEДОМ у Європі.

Депутати звернули увагу на давні та систематичні репресії та порушення громадянських та політичних прав, а також на те, що “вибори в Росії пройшли в атмосфері страху та репресій та в контексті незаконної, не спровокованої та невиправданої агресивної війни проти України”.

Парламент наголосив, що під час так званих президентських “виборів” не було ні справжніх альтернативних кандидатів, ні вільних ЗМІ, ні спостерігачів, ні політичних свобод, що заслуговують на довіру. Євродепутати дійшли висновку, що так звані президентські “вибори” в Росії були нелегітимними та недемократичними.

Депутати закликали держави-члени Європейського Союзу та міжнародну спільноту не визнавати результати президентських виборів у Росії легітимними, оскільки вони пройшли на незаконно окупованих територіях України та навіть усередині Росії не були ні вільними, ні справедливими, і не відповідали основним міжнародним виборчим стандартам і, отже, не мали демократичної легітимності.

Депутати закликали обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для забезпечення миру, а також гуманітарними та правозахисними цілями.

Читайте також: “Такого у світі ще не було”: історичне голосування у ПАРЄ на підтримку України прокоментував голова литовської делегації

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи 17 квітня визнала нелегітимність Путіна як президента РФ

Прямий ефір