Головна Новини Світ ЄС Європарламент прийняв важливе рішення щодо Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент прийняв важливе рішення щодо Путіна

У прийнятій резолюції Європарламенту російський диктатор Володимир Путін вважається нелегітимним президентом Росії.

25 квітня 2024, 17:01 comments2107
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський парламент під час засідання в Страсбурзі ухвалив резолюцію, яка закликає країни члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати легітимність Путіна після так званих президентських "виборів" у Росії та на українських окупованих територіях.

Європарламент прийняв важливе рішення щодо Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час голосування резолюцію підтримало 493 депутати, 18 утримались, а проти проголосували 11 членів Європарламенту. Таким чином резолюція була прийнята.

"Оскільки вони були проведені на незаконно окупованих територіях України і навіть всередині Росії не були ні вільними, ні справедливими, не відповідали основним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності", — вказано в прийнятій резолюції.

Також у резолюції є заклик до інших країн щодо необхідності обмежити відносини з Путіним для досягнення миру та вирішення правозахисних та гуманітарних цілей. Крім того, депутати Європарламенту розкритикували прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який "вирішив порвати з ЄС і привітати Путіна з його фіктивним переобранням".

Нагадаємо, що так звані президентські "вибори" у РФ пройшли 15-17 березня, де за результатами російського ЦВК переміг Путін, який отримав п’ятий термін перебування на посаді керівника РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про опитування, яке визначило, скільки українців вважають російського диктатора Володимира Путіна нелегітимним президентом Росії після так званих "виборів".

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відреагували на заяви Заходу, у яких президентські "вибори" в Росії вважаються недемократичним та нелегітимними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини