Головна Новини Світ ЄС В одній із країн ЄС українці можуть залишитися навіть із недійсним паспортом
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із країн ЄС українці можуть залишитися навіть із недійсним паспортом

Гарантії Німеччини для українських чоловіків: біженець без паспорта – не проблема

25 квітня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Призупинення консульських обслуговувань українських чоловіків з боку Міністерства закордонних справ України не поставити під загрозу їх статус біженців у Німеччині.

В одній із країн ЄС українці можуть залишитися навіть із недійсним паспортом

Українці можуть залишатися у Німеччині з недійсним паспортом

За повідомленням Deutsche Welle, берлінський сенат підтвердив, що умови для продовження тимчасового посвідки на проживання не вимагають від біженців наявності діючого паспорта. Таким чином, навіть якщо українське консульство відмовити у видачі або продовженні паспорта через нескладену військову службу, біженці мають можливість отримати спеціальний проїзний документ для подорожей за кордон.

"Крім того, якщо українське посольство або консульство відмовити громадянину України у видачі або продовженні його паспорта тільки на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців видасть йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт", — пише видання.

Імміграційні ведомства країни мають право видавати німецькі документи біженцям лише в разі наявності вагомих причин, причому військовий обов'язок вважається в Німеччині прийнятним громадянським обов'язком. Проте, як вказує представник сенату, всі клопотання про надання статусу будуть ретельно перевірятися, і зазвичай відхилятися, якщо не буде виявлено жодних особливих обставин.

Нагадаємо, Литва може допомогти Україні у поверненні чоловіків призивного віку. Проте спершу дочекається, як цю процедуру проводитимуть у Польщі. Як передає портал "Коментарі", таке заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, повідомляє Delfi.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада Польщі цілком серйозно готова поставитись до того, щоб за необхідності допомогти Україні повернути чоловіків призивного віку на Батьківщину, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти Росії. Таке заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини