У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України

24 квітня у Дніпрі відбувся круглий стіл на тему «Важливість свобод для процвітання України». На заході було представлено візію від громадського руху «Вільна нація» щодо перетворення України в економічний центр світу.

Про це Відкритому розповіли американський бізнесмен, радник уряду США, президент центру дипломатії США Ролан Робертс, в’єтнамсько-європейська підприємиця, інвесторка стартапів на ранніх стадіях Лан Щиркі, підприємець та волонтер Марк Кінг, керівник бізнес-платформи “Вільні” Богдан Воронцов.

У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України - рис. 1

У Дніпрі такий захід проводять не вперше. Основна ціль круглого столу – об’єднати ключових громадських та бізнес-представників для обговорення нагальних питань, що стосуються майбутнього України.

У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України - рис. 2

Богдан Воронцов

“Користуючись нагодою, тим, що американська делегація приїздить саме в ці дні у Дніпро, ми вирішили об’єднатись усі за круглим столом. Саме в цьому місті ми маємо потужну команду, саме Дніпро завжди асоціюється з інтелектуальною бізнес-столицею, і з цього регіону є багато лідерів, які досягли чималих результатів. Ми зібралися для того, щоб обговорити візію громадського руху “Вільна нація” та дійти розуміння, як саме Дніпропетровщина може стати на ще вищий рівень не лише в Україні, а й у світі. Центровою темою наших розмов було економічне майбутнє України. На жаль, війна принесла багато горя, втрат. У той же час і визнання у всьому світі. Наше завдання – зробити так, щоб Україна стала центром економічної свободи. Нам треба бути кращими за інших і не стояти на місці”, – наголошує Богдан Воронцов.

Видатні особистості, що виступали спікерами на заході у Дніпрі, озвучили свої унікальні перспективи та поділилися власним досвідом для формування прогресивної візії майбутнього країни.

У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України - рис. 3

Ролан Робертс

“Від імені делегації США в Україні та Центру дипломатії США ми хочемо подякувати за запрошення та теплий прийом громадянському руху “Вільна нація”, яка бореться за економічні та особисті свободи. Як ми знаємо, перемога на війні в кращому випадку буде лише тимчасовою. Найкраща довгострокова перемога для України – це те, що люди не покладаються лише на уряд, а приймають вибір для себе, для своїх сімей. Коли відкривають бізнес, використовують підприємництво як найбільший вирівнювач у світі та будують економіку настільки потужною, що інші країни навіть не наважуються напасти. Схожу паралель можна провести з Китаєм. Якби щось трапилося з цією країною, багато американських компаній постраждали б. І тоді США загалом понесли великі фінансові збитки. І тому ми заохочуємо Україну до економічної незалежності на наших зустрічах в Офісі Президента, з міністрами та членами парламенту, бізнесменами. Наголошуємо, що від українського народу залежить нове бачення України в цілому”, – говорить Ролан Робертс.

Присутність іноземних лідерів за круглим столом дала можливість побачити їхню підтримку та готовність інвестувати.

У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України - рис. 4

Лан Щиркі

“Тут, в Україні, я бачу великі можливості для економічного розвитку та свободи. У деяких сферах дійсно доведеться почати все спочатку, але все реально. Для залучення гарних інвестицій необхідна прозорість та відкритість, теплий прийом. І я дійсно бачу, що це в Україні реально. Ви є аграрною, експортною країною, і є перспективи зокрема і в цій сфері”, – наголошує Лан Щиркі.

Під час зустрічі присутні обговорили важливість свобод для процвітання України, висловили своє бачення майбутнього «Вільної нації», наголосили на економічних та політичних реформах. Також серед озвучених питань була гарантія захисту приватної власності та рівність перед законом, необхідність максимального зменшення податків і дерегуляції. Присутні обговорили можливості, як за лічені роки можна перетворити Україну на бізнес-центр світу.

У Дніпрі підняли питання важливості свободи для процвітання України - рис. 5

Марк Кінг

“Я виступаю як підприємець і філантроп, і бачу Україну в динаміці як той біткоїн, що був у 2015 році. Це і аграрна, і технологічна країна, і дійсно має великі перспективи на майбутнє. Саме зараз я можу бути корисним у сфері ментального здоров’я. Воно в українців дуже потерпає, а від цього залежить і їхня можливість розвиватися, досягати висот, зокрема в економічній незалежності”, – говорить Марк Кінг.

Більше дивіться у відео:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,