РФ не змінить планів наступу, незалежно від рівня втрат, — Мусієнко

Олександр Мусієнко. Скріншот: uatv.ua

Змінювати плани не входить у практику військово-політичного керівництва Росії, тому країна-агресор активізуватиме наступальні дії, не зважаючи на втрати. Таку думку сьогодні, 25 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Росія буде активізувати наступальні дії, не рахуючись із величезними втратами — битися лобом об стіну, але намагатися десь прорватися. І теоретично, звичайно, десь вони ще можуть отримати тактичний успіх. Цього виключати не можна”, — сказав він.

За його словами, така тактика, що характеризується наступальними діями без урахування втрат, характерна для армії, яка веде наступ протягом тривалого часу.

“Проте буде приходити допомога і Україна нарощуватиме ресурси для протидії і, зрештою вдасться зупиняти і стримувати наступ. Але плани змінювати вони не будуть. Це не входить у практику російського військово-політичного керівництва”, — зазначив Мусієнко.

Експерт додав, що наразі обставини складаються не на користь Росії.

“Власне, був би на місці Путіна інший, адекватний керівник і воєначальник, — вони б відклали або відмовилися від ведення наступальних дій, тому що втрати будуть значні, а результату досягти неможливо”, — підсумував Олександр Мусієнко.

Читайте також: Найбільше ворожих атак відбито на Бахмутському та Авдіївському напрямках — ситуація на фронті

Як повідомлялося, українські військові за минулу добу ліквідували ще 1 040 російських окупантів. Загальні втрати особового складу армії РФ від початку повномасштабної агресії вже перевищили 462 тис. військових. Крім того, ЗСУ за добу знищили 14 бойових броньованих машин, 28 артилерійських систем ворога та 13 танків. 

Прямий ефір