Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ не було вибору: у Forbes з'ясували, як росіяни захопили Очеретине
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ не було вибору: у Forbes з'ясували, як росіяни захопили Очеретине

Ситуація в Очеретиному та навколо цього населеного пункту - відчайдушна для України, йдеться у матеріалі Forbes

25 квітня 2024, 18:10 comments1108
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна  армія захопила  населений пункт  Очеретине  Донецької області. Це "найшвидше" проникнення російських загарбників  за останній час і  може нести загрозу руйнуванню української оборони на заході від міста  Авдіївка. Про це повідомляють журналісти Forbes.

У ЗСУ не було вибору: у Forbes з'ясували, як росіяни захопили Очеретине

Бої за Очеретине (фото з відкритих джерел)

Видання  стверджує, що на цю  ділянку  перекинули бійців 100-ї окремої механізованої бригади, яка є "однією з найновіших і найменш оснащених бригад" в  ЗСУ.

На східній околиці  Очеретиного раніше була 47-а бригада, яка отримала наказ відійти з населеного пункту, щоб передислокуватись  в тилу для відпочинку. Місце цієї бригади мала  зайняти 115-та мотострілецька бригада. Проте "щось пішло не так".

Журналісти  цитують екс-командира 4 роти 47-ї бригади, який зазначив, що "окремі підрозділи просто облажалися".

"Нездатність 115-ї механізованої бригади утримати рубіж фактично запросила російську 30-ту мотострілецьку бригаду до Очеретиного та викликала панічну реакцію в українському штабі", — написано в публікації.

Видання зазначає, що 47-й бригаді  було дано наказ розвернутись і повернутись на передову, а 100-й бригаді – контратакувати. Військовим бригади вдалось зупинити спроби просування  загарбника в бік села Прогрес.

"Спроба просунутися до Прогресу була зупинена успішною контратакою 100-ї механізованої бригади", — інформують  аналітики Deep State.

 "Те, що українцям довелося кинути в бій відносно слабку бригаду, свідчить про нестачу українських резервів на заході від Авдіївки. Росіяни, зі свого боку, тримають у резерві навколо Авдіївки цілу танкову дивізію, 90-ту", — наголошено в  публікації.

Коли російській 90-й танковій дивізії  вдасться ввійти в Очеретине до того часу,  коли керівництво ЗСУ  перекидає додаткові підкріплення,  проникнення  агресора може розширитись до повноцінного прориву, що може примусити українських захисників  відступити  до наступної лінії оборони.

"Українським бригадам навколо Очеретиного знадобляться всі кулі, снаряди і ракети, які вони зможуть дістати", — резюмують журналісти Forbes.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка головна ціль РФ після АвдіївкиВ матеріалі CNN йдеться про те, що російські загарбники продовжують просуватися на фронті. Цього разу вони поклали око на населений пункт Очеретино, який став для них ціллю №1 після захоплення Авдіївки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 квітня 2024, 17:49

Ось і відповідь на ротацію. Ну проведуть ротацію, замінять досвідчених на необстріляних - відповідним буде результат. Військо Олександра Македонського більше 8 років було на війні без ротацій, тому і було непереможним. Червоноармійці, у Другу Світову, всі 5 років були на війні - перемогли найсильнішу армію Гитлера. Дому досить маніпулювати цією темою, хочемо перемоги - жодної ротації до перемоги. Це ще і дієвий стимул перемагати, а ні ховатись.


Новини