close-btn

Скільки заробив ПриватБанк за I квартал 2024 року

ПриватБанк підвів підсумки роботи за I квартал 2024 року

Скільки заробив ПриватБанк за I квартал 2024 року

Скільки заробив ПриватБанк за I квартал 2024 року Фото: freepik.com

Про це йдеться в пресрелізі.

ПриватБанк продовжує активно кредитувати економіку та впроваджує нові сучасні продукти для клієнтів, що демонструє ріст кредитного портфелю фізичних осіб на 5,9 млрд грн (10%).

Загальний кредитний портфель банку з початку року збільшився на 2% попри значні сезонні погашення кредитів агробізнесу.

Основний показник прибутковості ПриватБанку, вирахуваний без урахування витрат на резерви та податки, у першому кварталі 2024 року зріс на 2% порівняно з тим самим періодом у 2023 році.

Чистий прибуток банку за перші три місяці 2024 року склав 13,86 мільярдів гривень.

Скільки заробив ПриватБанк за I квартал 2024 року

Цікаве по темі: ПриватБанк оновив Конверти: що змінилось

Через зростання податків та зміну економічних умов як усередині країни, так і на міжнародному рівні, прибуток банку за цей квартал виявився на 14% нижчим, ніж у першому кварталі 2023 року.

Позитивний вплив на фінансові показники мало часткове зменшення резервів по кредитах, що вказує на високу якість кредитного портфеля. Також банк реінвестував кошти від погашення облігацій державних позик у нові облігації з більш довгим терміном, що вимагало створення додаткових резервів.

Девальвація гривні в першому кварталі 2024 року спричинила негативну переоцінку валютних позицій банку, яка була компенсована позитивними результатами переоцінки індексованих ОВДП. Загальний вплив переоцінок на результати першого кварталу склав 1,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, що ПриватБанк може вийти на ринки декількох країн Європи. Банк розглядає перспективи входження на міжнародні ринки, проте конкретне рішення ще не прийнято.

Зараз перед банком стоїть вибір – або зосередитися на українському ринку, де ПриватБанк вже здобув першість, або ж спробувати розширятися на європейські ринки, насамперед, це Німеччина або Польща.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Бізнес зможе отримувати оплату через застосунок «Термінал» ПриватБанку без світла

ПриватБанк запустив вільний тариф без комісії на популярну послугу

ПриватБанк доставлятиме картки клієнтам ще у 5 країн Європи

google news