close-btn

Скільки грошей вкрали фінансові шахраї за 2023 рік

Масштаб грошових втрат від фінансових шахрайств у світі у 2023 році сягнув $485,6 млрд

Скільки грошей вкрали фінансові шахраї за 2023 рік

Скільки грошей вкрали фінансові шахраї за 2023 рік Фото: pexels.com

Про ці дані свідчить звіт Nasdaq про глобальні фінансові злочини.

У 2023 році $485,6 млрд було втрачено через фінансові шахрайства по всьому світу, причому шахрайство з платежами склало приголомшливі 80% від цієї суми. Платежі в режимі реального часу є ключовою точкою ризику, оскільки шахраї експлуатують платіжні системи, перенаправляючи перекази коштів.

Шахрайство з діловою електронною поштою також на підйомі. Компрометація ділової електронної пошти стала причиною збитків у розмірі $6,7 млрд у 2023 році, оскільки шахраї стають все більш вигадливими.

Цікаве по темі: Збитки від шахрайства з українськими картками зросли: на скільки

Ці типи шахрайства включають шахраїв, які маскуються під легальні компанії або організації, щоб обманом змусити клієнтів, які нічого не підозрюють, переказувати гроші на шахрайські рахунки. Наприклад, шахрай може видавати себе за компанію, що оформлює право власності, і надавати неправдиві інструкції щодо переказу першого внеску за житло.

Скільки грошей вкрали фінансові шахраї за 2023 рік

Нагадаємо, що Mastercard використовує ШІ для боротьби з шахраями. В компанії стверджують, що зараз шахраї більше, ніж будь-коли, використовують новітні технології, такі як штучний інтелект (ШІ), щоб обманювати людей.

Для боротьби зі зростаючою загрозою шахрайства Mastercard запускає Scam Protect – набір спеціалізованих рішень на основі передових технологій ШІ, які допомагають виявляти та запобігати шахрайству.

Ознайомтеся з іншими популярним матеріалами:

Visa назвала найпопулярніші шахрайські схеми

Скільки грошей зберегла Visa заблокувавши шахрайські транзакції у 2023 році

Mastercard запустить мобільний застосунок для віртуальних карток

За матеріалами: Voronoi.

google news