Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог "пустив під ніж" останні вцілілі шахти на Донбасі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог "пустив під ніж" останні вцілілі шахти на Донбасі: що відомо

Росіяни продовжують руйнувати шахти на окупованих територіях

25 квітня 2024, 20:32
Поділіться публікацією:

Російські загарбники взялися ревізорувати останні 33 шахти Донбасу нібито для того, щоби визначити рентабельні та такі, що працюють у збиток.

Ворог "пустив під ніж" останні вцілілі шахти на Донбасі: що відомо

РФ знищує українські шахти. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, насправді ж причина  банальна – на шахтах нікому працювати та через мільйонні борги за електропостачання їх більше не можуть утримувати.

За даними Центру спротиву, майже 100 шахт із 114 визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники. Зокрема, примусовою мобілізацією. Наприклад, на шахті "Червоний партизан" після мобілізації на зміни виходили лише по шість осіб. Відомо, що на тимчасово окупованих територіях ворог мобілізував близько 60% шахтарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок. На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, запланований на червень мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, офіцер ЗСУ Максим Жорін висловив сумніви, що ухвалений ВРУ закон про мобілізацію вирішить проблему дефіциту людей в армії. Крім того, відзначив офіцер ЗСУ, без реформи системи рекрутингу і навчальних центрів, а також справедливого розподілу мобілізованих суттєво покращити ситуацію навряд чи вдасться. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини