З перших днів вторгнення допомагає містянам: історія незламного жителя Нікополя

Мешканець Нікополя допомагає постраждалим від російських загарбників з перших днів вторгнення. 

Ілля Федотов – корінний мешканець Нікополя.

“Я народився тут. З 1985 року тут проживаю, тут вивчився, потім вчився у Дніпрі, та все одно повернувся сюди”, – розповідає чоловік. 

Він з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає жителям свого міста. Каже, вже звик доправляти гуманітарку під звуки щоденних обстрілів.

Ранок починається з того, що ти як в якійсь грі маєш завдання. Або від військових, або від цивільних, або там по своїй професії. І як ОСББ там, ну, багато там, що приходиться робити. Тому, ну, два-три рази в день, то обов’язково. Але скільки там пострілів вони випускають, це вже не рахується”, – ділиться він. 

Ілля розповів про поїздку на Херсонщину після підриву російськими терористами дамби Каховської ГЕС.

“Ми зібрали фуру, взяли джип з причепом, нам людина подарувала великий катер з мотором. Ще гумові човни, пліт нам віддали, дуже багато води, кормів для тварин, їжі для цивільних… Катер привезли, човни та всі такі приладдя, щоб евакуйовувати людей з навіть більш окупованих територій. А потім ці всі човни передали військовим… Ми коли туди приїхали, ну, це було таке відчуття, якщо хтось грав у гру “Сталкер”, там є такі місця, де просто як смерть пройшла… Це була така повінь, що аж закинуло холодильник на паркан. І там, де ми були, в містах, де ще не вийшла ця повінь, це просто навіть дерева ставали такого мертвого кольору. Ці тваринки, що були, не врятувалися там. Ну, це таке, ну, видовище не дуже”, – зізнається.

Детальніше — в сюжеті Відкритого.

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: ,