RU
 

Україна передала Катару список викрадених РФ дітей

Текст: ,  25 квітня 2024, 22:59
0
1138
Україна передала Катару список викрадених РФ дітей
Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм
Катар бере участь у поверненні викрадених Росією українців

У списку - імена 561 дитини, які були незаконно вивезені окупантами до Росії, і він уже опрацьовується російською стороною.

Україна провела в Катарі переговори щодо повернення викрадених росіянами українських дітей. Про це в четвер, 25 квітня, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Повідомляється, що в списку - імена 561 дитини, які були незаконно вивезені окупантами до Росії, і він уже опрацьовується російською стороною.

"За два дні маємо низку результатів перемовин у Катарі. Також вкотре спростую пропаганду РФ: перемовини ми ведемо за посередництва Катару, прямих переговорів України з Росією не було", - йдеться в повідмоленні.

Йшлося зокрема про повернення так званих "статусних" дітей: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

"Ми наголосили, що юридично між біологічними батьками й офіційними всиновлювачами чи піклувальниками немає різниці. Тому РФ зобов'язана повертати дітей, незалежно від їхнього статусу. Також Катар погодився прийняти перший список дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування і пропрацьовувати питання щодо їхнього повернення в Україну. Зазначу, що за нашими даними таких дітей може бути понад 3600", - сказав омбудсмен.

Лубінець додав, що Катар погодився брати участь у пееговорах з РФ щодо повернення цивільних громадян, які були незаконно затримані окупантами.

Нагадаємо, українській владі вдалося встановити майже 20 тисяч дітей, яких викрала Росія

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та омбудсменки Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Поліцейську з Одеси звільнять зі служби за скандальне відео
За добу на фронті відбулося 103 боєзіткнення
Удар по Куп'янському району: під завалами будинку знайшли мертву жінку
Атака на Харків: 14 поранених
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: детиомбудсменвозвращениедепортация украинцевКатардепортация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі