Україна передала Катару список викрадених РФ дітей — подробиці

Дмитро Лубінець та Лолві Рашид Аль-Хатер. Фото: facebook.com

Україна передала Катару список українських дітей, які вивезені насильно до Росії. У ньому 561 ім’я. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує FREEДОМ.

Він зазначив, що документ уже опрацьовується російською стороною. І натякнув, що скоро мають з’явитися добрі новини.

“Ми наголосили, що юридично між біологічними батьками та офіційними усиновлювачами чи піклувальниками немає різниці. Тому РФ має повертати дітей незалежно від їхнього статусу. Також Катар погодився прийняти перший список дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та опрацьовувати питання щодо їхнього повернення в Україну. Зазначу, що за нашими даними, таких дітей може бути понад 3 600”, — написав Лубінець у Telegram.

Питання повернення додому цивільних, яких незаконно утримує РФ, — постійно у фокусі роботи на міжнародну спільноту. Катар погодився брати участь у переговорах із РФ щодо повернення цивільних, які були незаконно затримані Росією.

“Дякую Державі Катар, міністерці з питань міжнародного співробітництва Держави Катар Лолві Рашид Аль-Хатер та її команді, а також особисто еміру Катару шейху Таміму бін Хамаду Аль Тані за допомогу та співпрацю! Ми націлені на результат!”, — резюмував Лубінець.

Читайте також: Були свідками розстрілу інших дітей: жахливі історії життя юних українців в окупації та у РФ розповів Кулеба

Прямий ефір