Головна Новини Світ США Вперше за 40 років. США відновили виробництво ядерних боєголовок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за 40 років. США відновили виробництво ядерних боєголовок

Відповідне рішення США ухвалили в рамках модернізації свого ядерного арсеналу

25 квітня 2024, 23:33
Поділіться публікацією:

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво нової ядерної боєголовки W93 для міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних підводних човнах.

Вперше за 40 років. США відновили виробництво ядерних боєголовок

Штати знову вироблятимуть ядерні боєголовки. Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє видання MSN з посиланням на високопоставлених представників адміністрації президента Джо Байдена.

За інформацією видання, старт випуску боєголовок W93 запланований на середину 2030-х років.

Зазначається, що розроблення боєголовок, яке є частиною програми модернізації ядерного арсеналу США, здійснюється з травня 2022 року в Лос-Аламоській національній лабораторії міністерства енергетики.

За даними видання, розробка не передбачає ядерних випробувань, оскільки в основі W93 лежать уже наявні технології. Реалізовуючи проєкт, США дотримуватимуться мораторію на ядерні випробування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок. На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, офіцер ЗСУ Максим Жорін висловив сумніви, що ухвалений ВРУ закон про мобілізацію вирішить проблему дефіциту людей в армії. Крім того, офіцер ЗСУ відзначив, що без реформи системи рекрутингу і навчальних центрів, а також справедливого розподілу мобілізованих суттєво покращити ситуацію навряд чи вдасться. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини