Рекорд глобальних продажів: Toyota вперше в історії продала понад 10 млн авто за рік

Рекорд глобальних продажів: Toyota вперше в історії продала понад 10 млн авто за рік
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Toyota Motor Corp повідомила, що її глобальні продажі авто за фінансовий 2023 рік, що завершився в березні, зросли на 7,3% до рекордних 10,31 мільйона одиниць. Це вперше кількість продаж перевищила позначку 10 мільйонів за один фінансовий рік.

Про це повідомляє Kyodo News.

Рекордний результат був досягнутий завдяки зростанню зарубіжних продажів на 7% до 8,78 млн авто. Toyota активно нарощувала продажі гібридних версій популярних моделей, як от Corolla та RAV4, у Північній Америці і Європі.

На внутрішньому японському ринку продажі зросли на 8,7% до 1,53 млн авто. Проте компанія зазначила, що скандали у її дочірніх фірмах негативно вплинули на цей показник у другій половині року.

Загалом продажі всієї групи Toyota, включно з Daihatsu і Hino Motors, за минулий фінрік зросли на 5% до рекордних 11,09 млн авто.

Водночас глобальне виробництво Toyota у 2023 фінроці зросло на 9,2% до 9,97 млн авто, але не досягло цілі у 10,1 млн через недавні скандали з фальсифікацією даних у компаніях групи.

Зокрема, виробництво безпосередньо Toyota зросло на 5% до рекордних 6,66 млн авто завдяки високому попиту в Північній Америці та Європі. В Японії показник зріс на 18,7% до 3,31 млн авто після пандемії COVID-19.

В Україні Toyota тримається в лідерах

Зауважимо, що українці значною мірою також віддають свою перевагу автомобілям Toyota. Дана марка тримає лідерство та не опускається нижче другої сходинки у будь-яких категоріях автівок: будь-то гібриди, бензинові чи дизельні авто.

У І кварталі 2024 року серед найпопулярніших в Україні авто з бензиновими двигунами Toyota RAV-4 зайняла перше місце.

Серед найпопулярніших гібридів японський автомобіль забрав собі одразу дві лідерські сходинки. Беззаперечним лідером лідером ринку гібридів став Toyota RAV-4, а другий результат – у Toyota Camry.

Що стосується дизельних моделей, то тут щаблем першості Toyota поступилися лише Renault Duster, зайнявши другу (Land Cruiser Prado) та третю (Hilux) позиції по популярності на українському ринку.

Джерело фото: ua.depositphotos.com