Голова мінфіну США сказала, які є варіанти використання активів РФ

США навряд чи зможуть конфіскувати російські активи, якщо цю пропозицію не підтримають країни G7 та ЄС.
Голова мінфіну США сказала, які є варіанти використання активів РФ

Повний арешт російських активів на користь України є виправданим, але це лише одна з можливостей. Про це у четвер, 25 квітня, заявила міністерка фінансів США Джанет Йеллен, пише агенція Reuters.

Йеллен зазначила, що варіант повного арешту активів РФ "обговорювали", але лідери союзних країн "попросили нас надати їм низку варіантів".

"Європейці зробили дуже конструктивний крок, і більшість російських активів, що зберігаються в Бельгії, тепер конвертовані в готівку, і Euroclear заробляє відсотки на цих активах. Європейський союз погодився відокремити ці відсотки та, по суті, рухатися далі за програмою, за якою вони можуть бути передані Україні. Такий підхід може бути широко підтриманий країнами, які занепокоєні арештом активів. Існує ціла низка варіантів", - пояснила Йеллен.

Голова американського мінфіну також казала, що США навряд чи зможуть конфіскувати російські активи, якщо цю пропозицію не підтримають країни G7 та ЄС.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає вилучення заморожених активів РФ для допомоги Україні. Мова йде про 8 млрд доларів.

Минулого тижня міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили заяву за підсумками зустрічі на острові Капрі в Італії. Питання передачі Україні активів РФ відклали до червня на прохання лідерів країн G7.

Раніше міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що Сполучені Штати спільно з іншими країнами "Великої сімки" вивчають низку варіантів передачі Україні заморожених активів РФ. Мова йде про майже 300 млрд доларів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK