RU
 

В МАГАТЕ повідомили, яка ситуація на ЗАЕС

Текст: ,  26 квітня 2024, 06:33
0
1694
В МАГАТЕ повідомили, яка ситуація на ЗАЕС
Фото: РИА Новости
Запорізька АЕС

Експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, розташований неподалік периметру майданчика ЗАЕС.

Атаки на Запорізьку АЕС останніми днями припинилися, але ситуація на окупованій росіянами електростанції залишається непередбачуваною. Про це у четвер, 25 квітня, заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, повідомляє пресслужба Агентства.

"Нам не відомо про будь-які атаки дронів з моменту повідомлення про інцидент тиждень тому, і це обнадіює. Однак з досвіду ми знаємо, що ситуація може різко погіршитися щохвилини. Ситуація залишається вкрай непередбачуваною", - заявив Гроссі.

Він акцентував, що експерти МАГАТЕ, які працюють на АЕС, щодня чують артилерійські обстріли на різній відстані від ЗАЕС.

Вказується, що у у понеділок, 22 квітня, експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, розташований неподалік периметру майданчика ЗАЕС, який раніше був атакований дронами, проте окупанти на дах фахівців знову не пустили.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання, здійснені у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Додамо, що британські спеціалісти мають докази фальсифікування росіянами безпілотної атаки на Запорізьку атомну електростанцію в тимчасово окупованому Енергодарі. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Війська РФ ударили по Купʼянському району Харківщини
У ДСНС показали наслідки атаки на Харків
Ворог ударив по території Слов'янської ТЕС на Донеччині
В ЗСУ повідомили, скільки релігійних споруд зруйнували росіяни в Україні
Удар по Харкову: відомо про 10 поранених
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: МАГАТЭоккупация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі