Авдіївський напрямок залишається найгарячішим — ситуація на фронті

Збройні сили України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

114 бойових зіткнень відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Ворог атакував на сімох напрямках. Найбільше — на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Новопавлівському. Про це сьогодні, 26 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

За добу ворог завдав по Україні чотирьох ракетних та 75 авіаційних ударів, а також здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали майже 30 населених пунктів, переважно у Донецькій і Харківській областях, а також місто Суми та селища Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога перебували понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському українські воїни відбили 10 російських атак в районах Кислівки, Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог атакував 20 разів в районах Дружелюбівки Харківської області, Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області, Торського, Тернів, Зарічного Донецької області.

На Бахмутському 26 ворожих атак відбили українські захисники в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку понад 30 російських атак відбито в районах Очеретиного, Уманського, Невельського, Кераміка, Бердичів та Нетайлового Донецької області.

На Новопавлівському Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати українську оборону.

На Оріхівському напрямку ворог два рази атакував українські позиції в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському ворог здійснив три безуспішні атаки, не полишаючи намірів вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

У той же час авіація Сил оборони завдала ударів по двох пунктах управління, вісьмох районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління та району зосередження особового складу росіян.

Читайте також: Близько 100 бойових зіткнень сталося за добу на фронті, найскладніша ситуація — під Авдіївкою — карта війни за 25 квітня (ВІДЕО)

Прямий ефір