Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, які будуть наслідки для України, якщо Росія захопить Часів Яр
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, які будуть наслідки для України, якщо Росія захопить Часів Яр

Російські війська намагаються захопити якомога більшу територію до прибуття американської допомоги з безпеки

26 квітня 2024, 07:45
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська мають дуже великі шанси для захоплення Часового Яру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW). При цьому американські аналітики вважають, що росіянам не вдасться захопити місто швидко. Захоплення Часового Яру дозволить російським військам розпочати наступні операції проти міст, які формують значний оборонний пояс України в Донецькій області.

У США розповіли, які будуть наслідки для України, якщо Росія захопить Часів Яр

Бої за Часів Яр. Фото: з відкритих джерел

Військові аналітики зазначили, що російські наступальні операції на захід від Авдіївки можуть надати тактичні переваги. А російська наступальна операція із захоплення Часового Яру відкриває російським військам найближчі перспективи для оперативно значущого поступу вперед. Російські війська в районі Авдіївки залишаються приблизно за 30 кілометрів від їх оперативної мети в Покровську і приблизно за 17 кілометрів від відносно великих сіл на схід від Покровська.

Зазначається, що навіть якщо російські тактичні успіхи змусять українські війська відступити на позиції далі на захід, нинішні російські успіхи на північний захід від Авдіївки навряд чи стануть оперативно значущими в найближчій перспективі.

Російський тиск на Часів Яр є великим. Російські війська, які зараз знаходяться на східних околицях Часового Яру, активізували зусилля із захоплення міста з березня 2024 року.

Експерти звертають увагу, що окупанти, ймовірно, намагаються захопити якнайбільшу територію до прибуття американської допомоги з безпеки. Ця зброя значно покращить обороноздатність України протягом найближчих тижнів, і російське військове командування може активізувати наступальні операції на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидкого досягнення тактичних успіхів, незважаючи на відносну оперативну незначущість цих успіхів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомога Заходу під конкретні умови: про що йдеться, які червоні лінії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини