Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі відреагували на поставки ATACMS Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на поставки ATACMS Україні

Москва заявляє, що все одно досягнуть своїх цілей у війні

26 квітня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Путінський режим намагається вдавати, що анітрохи не стурбований щодо передачі Києву американських балістичних ракет ATACMS і запевняє, що такий хід США не змінить результат війни, а лише завдасть більше проблем самій Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

У Кремлі відреагували на поставки ATACMS Україні

Дмитро Пєсков. Фото: з відкритих джерел

Головний рупор Кремля заявив, що це демонструє пряме залучення Сполучених Штатів Америки до цієї війни.

За словами прес-секретаря Путіна, Вашингтон "іде дорогою" підвищення дальності роботи систем озброєнь, які він передає українській армії.

"Це [отримання ATACMS] не зможе змінити принципово результат спеціальної військової операції, ми досягнемо свого, але це завдасть більше проблем самій Україні", — цитують Дмитра Пєскова російські пропагандистські ЗМІ.

Зазначимо, у свою чергу аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що надходження ракет великої дальності ATACMS у достатній кількості дозволить українським силам погіршити матеріально-технічне забезпечення російських окупантів та погрожувати їх аеродромам у глибокому тилу, хоча місяці затримки могли дати Росії час, аби зменшити потенційний оперативний ефект для України

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав довгоочікуваний закон про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Понад те, стало відомо, що Україна ще раніше отримала далекобійні американські ракети ATACMS. Щоправда, бити ними дозволили лише по суверенній українській території в міжнародно визнаних кордонах. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц так і не наважується передати Україні ракети Taurus. Про що говорять зрушення та не зрушення щодо допомоги Україні з боку Заходу? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бука

26 квітня 2024, 07:34

Кто хочет потушить огонь, перестает подбрасывать дровишки


Новини