Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна відводить із фронту американські Abrams: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відводить із фронту американські Abrams: що сталося

Наразі американські та українські військові розробляють нові підходи для використання техніки

26 квітня 2024, 08:34 comments3027
Поділіться публікацією:

Українське командування ухвалило рішення у непростій ситуації про відведення з лінії фронту американських танків Abrams M1A1. Однією з причин є використання окупантами БПЛА. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Associated Press, з посиланням на два військові джерела.

Україна відводить із фронту американські Abrams: що сталося

Танки Abrams. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що ЗСУ у січні 2023 року отримали від США 31 Abrams. Їх використовували для прориву оборони ворожої армії. Проте за цей час поле бою значно змінилося – всюди почали активно використовуватися розвідувальні та ударні дрони. Це у свою чергу ускладнило для України захист танків. За даними агентства, п'ять із 31 танка вже втрачено.

У матеріалі йдеться, що високопосадовець у сфері оборони заявив, що поширення безпілотників на полі бою означає, що "немає відкритої території, якою можна просто проїхати, не боячись бути поміченим". Тому цю військову техніку перемістили з фронту.

"Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як можна це використовувати у такому зміненому середовищі, де все видно відразу", — повідомив віце-голова Об'єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді.

Про це сказав також і третій представник американських військових, котрий на умовах анонімності підтвердив переміщення.

"Якщо ви думаєте про те, як розвивається боротьба, масова броня серед з всюдисущими безпілотними літальними системами може опинитися під загрозою", — пояснив Грейді, зазначивши, що танки все ще важливі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав довгоочікуваний закон про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Понад те, стало відомо, що Україна ще раніше отримала далекобійні американські ракети ATACMS. Щоправда, бити ними дозволили лише по суверенній українській території в міжнародно визнаних кордонах. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц так і не наважується передати Україні ракети Taurus. Про що говорять зрушення та не зрушення щодо допомоги Україні з боку Заходу? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сани

28 квітня 2024, 11:25

а куда переместили? в америку или на место т-34 в центре города? понятно что попади такой к руzким - такую пропаганду устроят, что даже наемных комаров найдут!

Настя

27 квітня 2024, 06:41

Пiхода дешевше вiд танкiв Авгат5. Ще наловлять


Новини